СЛУШАЙТЕ РАЗГОВОРИ за културното наследство на България с архитекти, археолози, историци, изкуствоведи, богослови, реставратори, етнографи, занаятчии, пътешественици, водолази, колекционери на антики, възстановкаджии на исторически битки, калиграфи на средновековни шрифтове и други експерти.

Абонирайте се за Невидимата крепост


Безплатен абонамент

Невидимата крепост е начин да популяризирам културното наследство на България и да насърчавам неговото опазване. Това се опитвам да правя с основните епизоди в подкаста. Те са безплатни и свободни за слушане и споделяне.

Безплатният абонамент включва:

 1. Само основното съдържание

  В първия вторник на всеки месец ще Ви изпращам по имейл нов епизод. Понякога, вместо епизод ще получавате статия от рубриката Обсерватория.

Платен абонамент

Невидимата крепост е независим проект. Аз нямам спонсори, не показвам реклами и не получавам грантове. Подкастът се финансира само от слушателите чрез платен абонамент. Събраните средства отиват главно за наем на звукозаписно студио.

Платеният абонамент включва основното съдържание плюс:

 1. Подкрепяте подкаста
  Получавате благородническата титла „Защитник на крепостта“ и ми помагате да развивам подкаста.

 2. Слушате Бонус епизоди
  Това е ексклузивно съдържание само за Защитници. Бонус епизодите са продължения на основните епизоди, в които каня госта да развие някоя тема в по-голям детайл.

 3. Имате директна връзка с госта за въпроси и коментари

  След края на всеки епизод, темата продължава в коментарите. Гостите получават коментарите по имейл и ще могат да отговорят, дори и ако пишете дълго време след публикуването на епизода.

Има различни видове платени абонаменти: месечен, годишен, групов, подарък и 👑 Patron със сума по Ваше решение. Вижте тук всички платени абонаменти.

Абонирайте се за Невидимата крепост


Чат

Само абонатите на подкаста могат да участват в специалното Чат пространство на Невидимата крепост. Тук споделям новини „зад кулисите“ от създаването на подкаста.


Гостите

Експерти в областта на опазването на културното наследство, които споделят възгледа, че паметниците на културата и забележителните места са СЪКРОВИЩЕ, и като всяко съкровище, то се пази в крепост.

Атмосферата в подкаст студио Синтез. Снимки с гостите по време на записите.Атмосферата в подкаст студио Синтез. Снимки с гостите по време на записите.Атмосферата в подкаст студио Синтез. Снимки с гостите по време на записите.
Атмосферата в подкаст студио Синтез. Снимки с гостите по време на записите.Атмосферата в подкаст студио Синтез. Снимки с гостите по време на записите.
Атмосферата в подкаст студио Синтез. Снимки с гостите по време на записите.Атмосферата в подкаст студио Синтез. Снимки с гостите по време на записите.

Отзиви

„Невидимата крепост е във всеки един от нас, където и да се намира по света. Зад стените ѝ българската култура става наш обител.“

„Има много неразказани истории за културното ни наследство. Петър открива и представя някои от най-интересните.“

„Наистина статиите ти са някак си разтушващи, не са суха информация. Четат се лесно и бързо.“

Subscribe to Невидима Крепост

Подкаст за паметници на културата, забележителни места и тяхното опазване.

People

Petar Petrov

Архитект. Лицензиран екскурзовод. Главен координатор на вестника European Heritage Times. Автор за списание InGlobo.